Methoden

POL Perspective werkt met de volgende methoden.

lemiscaat_icon

Integrale aanpak

Uw vraag komt voort uit de context van de organisatie en zijn omgeving. Dit uitgangspunt staat centraal in de interventies.

douc_icon

DOUC methode

De DOUC methode is een innovatief communicatie middel met de kracht van beleving: indringend, effectief en verrassend en dit komt tot uiting via een bijzondere film. Elke kijker heeft hierbij letterlijk een andere kijk op dezelfde situatie.

insights_icon

Insights Discovery kleurenprofielen

Insights Discovery geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op individueel, team- en organisatieniveau.

lemiscaat_icon

Integrale Aanpak

Uw vraag komt voort uit de context van de organisatie en zijn omgeving. Dit uitgangspunt staat centraal in de interventies

Effectiviteit en efficiency binnen de organisatie is altijd een wisselwerking tussen

Wat wilt u bereiken?
Het waarom en de concrete weg waarlangs u de doelen realiseert
Extern gericht
wat zijn de spelers in de omgeving en is duidelijk wat die willen (zoals de klant, derden, zoals wet-en regelgeving, leveranciers etc.)
Intern gericht
Samenwerking binnen en tussen teams, Leiderschap, de verschillende managementrollen en de wijze van organiseren (oa. Van processen)
Individueel
Effectiviteit en efficiency in taken en rollen, persoonlijke drijfveren en ambities, de waarden van waaruit je werkt en het persoonlijk leiderschap.

Mijn aanpak houdt altijd rekening met deze afhankelijkheden:

Het perspectief
Het perspectief is altijd verbetering van het hele systeem (in samenhang met elkaar)
De focus
De focus ligt op versterking van het collectief leren (waarbij individueel leren basis is)
De aanpak
De aanpak richt zich op mensen in relatie met hun praktijk
Ontwikkeling
Ontwikkeling van positieve en effectieve communicatie, waarbij “elke stem geldt”
Het traject
Bij het traject kunnen meerdere onderdelen betrokken worden
Interactief
De interventies zijn interactief
Brede ervaring
Pol Perspective werkt vanuit een brede ervaring in verschillende branches (zorg, productie, overheid, onderwijs, dienstverlening etc.);
douc_icon

DOUC-methode

De kracht van beleving;
Samen horen, Samen voelen, Anders zien

Pol Perspective en stichting DOUC werken samen bij interactie vraagstukken door gebruik te maken van de DOUC methode gebaseerd op Multi-Perspective Storytelling.

De DOUC methode is een innovatief communicatie middel met de kracht van beleving: indringend, effectief en verrassend en dit komt tot uiting via een bijzondere film. Elke kijker heeft hierbij letterlijk een andere kijk op dezelfde situatie. Door interactie kun je meerdere personen laten beleven wat het effect is van anders zien, handelen en doen. Deze methodiek passen we toe tijdens trainingen, teambegeleiding en de workshops.

DOUC-methode als proces versneller

Het samen bekijken van de film versnelt het proces van inzicht in effectief samenwerken. Door middel van dialoog bevorderen we het begrip voor verschil in werkelijkheid en wenselijkheid. Daarmee is de DOUC-methode bijzonder geschikt om met elkaar te voelen wat een verschillende kijk op de werkelijkheid met je doet en welk effect dat heeft op samenwerken.

We reiken handvatten aan om effectief om te gaan met “samenwerken in een wereld van verschil”.

insights_icon

Insights Discovery kleurenprofielen

De kracht van beleving;
Samen horen, Samen voelen, Anders zien

Insights Discovery geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op individueel, team- en organisatieniveau. Het legt de basis voor diverse ontwikkelprogramma’s waarmee managers, medewerkers en teams hun interactie, samenwerking en performance kunnen versterken.

Hoe werkt het?

De unieke en persoonlijke voorkeuren van mensen wordt gemeten aan de hand van een korte online vragenlijst. De antwoorden resulteren onder meer in een persoonlijk profiel van ten minste 20 bladzijden, waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Het profiel laat zien dat individuen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen.

Wat levert het op?

Insights Discovery helpt u om in kaart te brengen wie u bent en hoe u reageert op mensen en situaties. Dankzij de diepgang van het model kan het instrument u naar verrassende nieuwe inzichten leiden. Of het nu gaat om individuele coaching trajecten, teamontwikkeling of om het versterken van verkoop- en leiderschapsvaardigheden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De ontwikkelprogramma’s bieden een antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • Hoe kan ik teams effectiever laten samenwerken en hun prestatieniveau naar een (nog) hoger niveau tillen?
 • Hoe kan ik nieuwe vormen van leiderschap ontwikkelen bij mijn mensen?
 • Wat kan ik doen om talent te ontwikkelen en te behouden?
 • Hoe krijg en houd ik mensen aan boord tijdens een verandertraject?
 • Hoe kunnen we onderlinge (cultuur)verschillen integreren en benutten?
 • Hoe voorkom ik dat mensen omvallen of afhaken?

De kleurentaal van Insights Discovery heeft direct impact en gaat leven binnen een organisatie. Zo wordt het gemakkelijker om een blijvende positieve verandering te bewerkstelligen.

De oplossingen van Insights zijn:

Eenvoudig
Iedereen kan het geleerde gemakkelijk toepassen.
Universeel
Uw hele organisatie wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van Insights.
Verrassend verhelderend
De taal is zo inspirerend dat mensen zich gesterkt voelen om hun aanpak te veranderen.
Leuk!
Het kleurensysteem is pakkend en blijft echt hangen.

Insights Discovery en haar ontwikkelprogramma’s onderscheiden zich doordat eenvoud en gebruikersgemak hand in hand gaan met praktische toepasbaarheid, diepgang en validiteit.

Als je echt bereid bent inzicht te ontwikkelen in elkaars perspectieven leidt samenwerking tot enorme kracht voor innovatie en ontwikkeling. Er kunnen successen worden gerealiseerd, die je in je eentje nooit bereikt zou hebben. Samenwerken is de basis voor excellente organisaties.

Contact

Heb ik uw intresse gewekt vul dan het contact formulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.

Pol Perspective
J.v.d. Wielenwei 22
9243 SH Bakkenveen

iena@polperspective.com
tel.: +31(0)6 551 674 34

  Uw naam

  Uw e-mail

  Uw telefoonnummer

  Het onderwerp

  Uw bericht